Jak vybrat autosedačku pro novorozence?

Jak vybrat autosedačku pro novorozence?
Hledání ideální autosedačky pro vaše miminko může být náročné, zejména když se jedná o vaše první dítě. Často si rodiče lámají hlavu, jakou sedačku vybrat, aniž by mohli sami sedačku v praxi vyzkoušet. Je důležité si uvědomit, že autosedačka je jedním z klíčových prvků, který zajišťuje bezpečnost vašeho dítěte při cestování autem. Jak tedy vybrat tu správnou?

 

Nejnovější normy = nejvyšší standardy bezpečnosti

U autosedaček stojí na prvním místě bezpečnost. Bezpečnostní normy nám dávají jasné pokyny, jaký model je bezpečný. Současná norma ECE R129/ i-Size je výrazně přísnější než předchozí ECE R44/04. Sedačky splňující tuto normu prošly důkladnými testy a poskytují vyšší míru bezpečnosti.

Vhodný model podle velikosti

I když se může zdát, že všechny "vajíčkové" sedačky jsou stejně velké, je důležité se zaměřit na maximální váhu a výšku dítěte, pro kterou je sedačka určena. Některé modely mohou vyhovovat dětem až do výšky 85 cm jako například vajíčko od Britax Römer Baby Safe 5Z2, což může znamenat delší použitelnost sedačky.

Tato autosedačka je dokonce polohovací,a tak může být miminko delší dobu ve vajíčku. Takže pokud víte, že Vás čekají delší cesty, polohovací vajíčko pro Vás bude ta správná volba. 

Polohovací vajíčka dělají i jiné značky než Britax, například značky Joie nebo Nuna

Vložky pro různé fáze růstu

Je nezbytné, aby autosedačka mohla růst s vaším dítětem. Vložky, které můžete postupně vyjímat, jsou ideální pro přizpůsobení sedačky rostoucímu dítěti. Takové řešení zajistí, že vaše miminko bude v sedačce vždy krásně usazené.

Základna pro snadnou instalaci

Při častém přenášení autosedačky je doporučeno investovat do kvalitní základny. Ta zajišťuje, že sedačka je správně a pevně připevněna, což minimalizuje riziko špatné instalace při poutání pásem.

Dnes je na trhu i autosedačka Nuna URBN, která má ISOFIX zabudový v sobě, a tak nemusíte dokupovat základnu.

Kočárek a autosedačka v jednom

Některé autosedačky lze snadno připevnit pomocí adaptérů k rámu kočárku, což usnadňuje přechod z auta na chodník. Ujistěte se, že vaše autosedačka je kompatibilní s vaším kočárkem.

Nebo je tu pak dále možnost zakoupit autosedačku Doona Plus, velice jednoduše se tato autosedačka nové generace přemění na kočárek, čímž poskytuje bezkonkurenční mobilitu.

Shrnutí

Výběr autosedačky je důležitým krokem v přípravě na příchod nového člena rodiny. S ohledem na bezpečnost a pohodlí vašeho dítěte je důležité provést důkladný výzkum a vybrat sedačku, která splňuje všechny vaše požadavky. Pokud si nejste s výběrem jistí, neváhejte se obrátit na prodejní specialisty v kamenných obchodech.



O nás

BABY CENTRUM bylo založeno již v polovině 90. let. Na ploše 700 m2 nabízíme vše pro miminka i budoucí maminky. Více než 20 let je tu pro Vás náš proškolený tým, který se Vám bude věnovat sedm dní v týdnu.

+420 736 667 580

Bratr. Veverkových 1200, 530 02 Pardubice

Sledujte nás
Najdete nás i na MALL.CZ
Stručně ke zpracování Vašich údajů

Na našich webových stránkách využíváme různé technologie, abychom mohli zlepšit Vaši zkušenost s jejich používáním. K nim patří zpracování údajů, které je technicky nutné k fungování webových stránek a jejich funkcionalit, stejně jako další technologie sloužící k pohodlnému nastavení webových stránek, k vytváření anonymních statistik nebo pro inzerci personalizovaných (reklamních) obsahů.

Pod tlačítkem Nastavit se můžete kdykoliv svobodně rozhodnout, které typy užití chcete povolit. Další informace, mimo jiné k právu na odvolání souhlasu, jež můžete kdykoliv využít, naleznete v našich Zásadách o zpracování osobních údajů.