Jak vybrat autosedačku?

Jak vybrat autosedačku?
Autosedačka je jedním z klíčových bezpečnostních prvků, které je třeba zvážit při převozu vašeho dítěte automobilem. Toto zařízení může v případě nehody zachránit život vašeho dítěte, proto je nezbytné dát při výběru pozor na několik důležitých aspektů. Jak tedy vybrat tu správnou autosedačku pro vaše dítě?
  1. Věk, váha a výška dítěte:

Autosedačky se obvykle rozdělují podle věku, váhy a výšky dítěte. Na trhu najdete speciální sedačky pro novorozence, batolata a starší děti. Vždy se řiďte doporučenými specifikacemi výrobce.

  1. Směr jízdy:

Pro nejmenší děti do 15 měsíců je ze zákona povinné mít autosedačku umístěnou do proti směru jízdy. Toto umístění poskytuje nejvyšší míru ochrany pro hlavičku a krk batolete. Jakmile dítě dosáhne určité váhy a výšky, můžete přejít na sedačku ve směru jízdy. Každopádně se doporučuje, co nejdéle vozit dítě v protisměru jízdy.

  1. Certifikace a bezpečnostní normy:

Zajistěte, aby měla autosedačka potřebné certifikace, jako je ECE R44/04 nebo i-Size. Toto označení znamená, že sedačka splňuje evropské bezpečnostní standardy.

  1. Instalace a kompatibilita s vozidlem:

Důkladně zkontrolujte, zda je autosedačka kompatibilní s vaším vozidlem. Systémy ISOFIX a TOPTETHER jsou moderním řešením, které zaručují snadnou a pevnou instalaci, ale ne všechny automobily ho mají. 

  1. Funkčnost a pohodlí:

Dbejte na to, aby byla autosedačka vybavena polstrováním, pohodlnými popruhy a byla nastavitelná dle potřeb vašeho dítěte. Také snadná údržba a možnost praní jsou plus.

  1. Adaptabilita a životnost:

Některé autosedačky mohou "růst" s vaším dítětem, což umožňuje jejich použití po několik let. I když může být počáteční investice vyšší, dlouhodobě může ušetřit peníze a úsilí.

  1. Recenze a doporučení:

V dnešní době je mnoho online platform, kde rodiče sdílejí své zkušenosti s různými produkty. Pročtěte si recenze a doporučení, abyste získali lepší představu o tom, jaká autosedačka bude pro vás nejlepší.

  1. Možnost vyzkoušení:

Pokud je to možné, navštivte naši kamennou prodejnu, kde můžeme sedačku vyzkoušet přímo ve vašem voze. Toto vám poskytne jistotu, že jste udělali správné rozhodnutí.

  1. Odborné poradenství:

Pokud jste stále nejistí, obraťte se na odborníky či prodavače, kteří vám mohou poskytnout cenné rady a doporučení.

  1. Stáří a historie sedačky:

Pokud zvažujete koupi použité autosedačky, ujistěte se, že znáte její historii a zkontrolujte, zda nebyla zapojena do nehody.

 

K autosedačkám lze dokoupit i spousta příslušenství. Například sluneční clona, zrcátko, podložka, organizér, chránič sedadla, fusaky, zavinovačky a mnoho dalšího.

 

Správná autosedačka je základem bezpečné jízdy pro vaše dítě. Věnujte dostatek času a úsilí výběru, abyste zajistili, že vaše dítě bude v autě v co největším bezpečí. Důkladný výzkum a poradenství vám pomohou udělat informované rozhodnutí a poskytnou klid mysli při každé jízdě.



O nás

BABY CENTRUM bylo založeno již v polovině 90. let. Na ploše 700 m2 nabízíme vše pro miminka i budoucí maminky. Více než 20 let je tu pro Vás náš proškolený tým, který se Vám bude věnovat sedm dní v týdnu.

+420 736 667 580

Bratr. Veverkových 1200, 530 02 Pardubice

Sledujte nás
Najdete nás i na MALL.CZ
Stručně ke zpracování Vašich údajů

Na našich webových stránkách využíváme různé technologie, abychom mohli zlepšit Vaši zkušenost s jejich používáním. K nim patří zpracování údajů, které je technicky nutné k fungování webových stránek a jejich funkcionalit, stejně jako další technologie sloužící k pohodlnému nastavení webových stránek, k vytváření anonymních statistik nebo pro inzerci personalizovaných (reklamních) obsahů.

Pod tlačítkem Nastavit se můžete kdykoliv svobodně rozhodnout, které typy užití chcete povolit. Další informace, mimo jiné k právu na odvolání souhlasu, jež můžete kdykoliv využít, naleznete v našich Zásadách o zpracování osobních údajů.